Gímszarvas szív pörkölt

hozzávalók 4 személyre

  • 1 db (kb. 80 dkg) szarvas szív
  • 1 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • pirospaprika
  • fehérbors
  • 1 dl vörösbor
  • víz

Elkészítése

A szívet jól megmossuk.

A zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A szívet apró kockára vágjuk, és a hagymás zsírhoz adjuk. A szívet addig sütjük, míg ki nem fehéredik.

Ekkor a többi hozzávalót beletesszük és felöntjük a borral, majd egy kis vízzel.

Lassú tűzön kb. 2-3 órán át főzzük.

Nokedlivel, friss hegyes-erős zöld paprikával tálaljuk.